CREATIVE ACCELERATOR

Înscrie-te în primul program de accelerare dedicat industriilor creative, fă upgrade ideii de startup și beneficiază de un grant de $5000
DESPRE CREATIVE ACCELERATOR

Creative Accelerator este un program de accelerare care conectează oamenii cu idei faine și antreprenorii de succes, ajută la dezvoltarea de produse creative scalabile și pregătește startup-urile de primele investiții.


Durata: 25 Februarie - Iunie

Etape: Inspirație, Ideație, Incubare, Accelerare, Demo/Pitch Day

Premiul mare: Grant $5000

DE CE SĂ TE ÎNSCRII ÎN PROGRAM?

Bună întrebare. Care are minim 3 răspunsuri, dincolo de câștigul material

Oamenii

Vei cunoaște mentori cu experiență, profesioniști care te vor inspira și ajuta să crești startupul, oameni care îți vor da aripi sau, dimpotrivă, te vor coborî cu picioarele pe pământ, ca să fii pregătit pentru investiții și creștere.

Cunoștințele

Vei afla instrumente noi de a valida și testa modelul de business, înțelege consumatorul, cum să gândești și acționezi după metoda Design thinking, să-ți analizezi piața și competiția, să formulezi Propunerea Unică de Vânzare, să scrii un mesaj de vânzare și să faci un Pitch în fața investitorilor.

Banii, desigur

Dacă vei fi cel mai bun, la Demo Day vei primi un grant de $5000.

Ai planuri pentru el?

Să primești un grant este important, dar să îl investești eficient este o provocare. Noi vom fi alături pentru a testa MVP, a elabora Road Map și IDP. Aceasta e calea cea mai scurtă pentru a trezi interesul investitorilor.

CINE POATE PARTICIPA LA CREATIVE ACCELERATOR?

Dacă ești în CREATECH, ai un studio de creație, design, game, animație, fotografie, conduci o tipografie de cărți sau etichete, deții o galerie de artă, scrii o carte, ai un band muzical sau un brand cu produs creativ WoW, să nu spui că nu ți-am spus.


Înregistrările sunt deschise până în data de 19 februarie 2023


Lansăm Creative Accelerator pe

25 Februarie.

 • Startupuri Createch
 • Branduri/companii de creație cu potențial înalt de creștere
 • Creatori și artiști cu branduri noi și în fază de creștere

TOT CE AI NEVOIE PENTRU PARTICIPARE SUNT 2 LUCRURI:

 • Un produs unic și deosebit, despre care lumea să zică „wow, ce tare!”
 • Dorință să-ți faci numele cunoscut dincolo de Moldova și să atragi parteneri / investitori
Acum, despre Creative Accelerator mai pe îndelete…
Inspirație - te conectăm cu antreprenori de succes, care au parcurs deja drumul tău și îți vor împărtăși din experiențele lor.

Educație - organizăm Bootcampuri unde vorbim despre instrumente și strategii de lansare & extindere a startupurilor creative (Design thinking, Customer development, Business Model, MPV, Traction, Road Map etc.)

Incubare - vei avea parte de sesiuni de mentorat cu oameni de creație și antreprenori din industrie.

Accelerare - la această etapă vor fi selectate 5 echipe care vor lucra intensiv cu mentori la validarea modelului de business și testarea ideilor de marketing.

Demo zone & Pitch Day - momentul cu cele mai multe emoții și fiori, în care vei prezenta ideea ta, rentabilitatea și capacitatea ei de extindere în fața unui juriu internațional. Echipa selectată de juriu va primi un grant de 5000 usd pentru dezvoltare.
MENTORII NOȘTRI
Creative Accelerator e despre startupuri și creativitate. Iar mentorii programului sunt la fel: extrem de creativi și cu multe cunoștințe despre startupuri.

În Creative Accelerator am adunat cei mai faini mentori, într-o primă ediție internațională.
 • Victor Sholoshenko
  Independent CMO,
  Strategic marketing advisor
 • Tal Catran
  Startups & Accelerators
  GURU
 • Viorica Cerbușca
  Artcor Center Director
  Founder of Yep!Moldova

 • Andrey Anisimov
  Co-founder of the design studio
  Between the Walls, Kyiv
 • Andriy Zaikin
  Founder
  Yep! Incubator Ukraine
 • Elena Donets
  Co-founder & CEO
  Spyre Group, Tel Aviv
 • Andrei Haret
  Founder
  MarketinGO.xyz

 • Ornela Ramasauskaite
  Art Market Expert
  International Marketing Strategist
 • Margarita Ursu
  Expert
  PR & Comunication
SUNT INTERESAT DE PROGRAM ȘI VREAU MAI MULTE DETALII
BINE, DAR…

Mai ai dubii? E normal. Hai să vedem ce anume te oprește

„6 luni, cam mult”
O fi mult, dar gândește-te câte cunoștințe noi câștigi atât prin cursuri, cât și mentorate de la cei mai buni oameni din domeniul creației. Mai punem aici și participanții - din experiența noastră, după participarea la asemenea programe, mulți concurenți devin parteneri și dezvoltă proiecte frumoase împreună.

„Of, iar grant, iar cheltuieli”
Într-adevăr e vorba despre un grant și se muncește mult pentru a-l obține.
Echipa Acceleratorului investește timp, expertiză și profesionalism, din partea startupului așteptăm dedicație, responsabilitate, flexibilitate și interes pentru dezvoltare.
Programul este gratuit, nu se percep taxe de participare și nici nu luăm cotă parte din afacere / startup.

„Și dacă nu câștig? Degeaba particip”
Să cunoști personal aproape 50 oameni, cei mai buni profesioniști din Moldova, din domeniul producției și post-producției de film, muzică, sound, fotografie, design, scriere și editare de carte, game & app design & development, producție VR, AR, XR, immersive experience… - acesta este cel mai valoros lucru care ți se poate întâmpla vreodată.

Creative Accelerator este primul și singurul program de accelerare a afacerilor din industria creativă, în care am adunat, pentru tine, cei mai talentați oameni din Moldova la momentul dat.

Îți amintim doar că, pe lângă feedbackul mentorilor, tools utile și networking valoros, poți beneficia și de suportul financiar în valoare de 5000 USD din partea Western NIS Enterprise Fund (WNISEF).
PARTICIPANȚII NOȘTRI NE RECOMANDĂ
 • Alex Osadcenco
  StanPass Team

  Deci eu cred că pre-accelerator o transformat foarte critic gîndirea la oameni care au dezvoltat produsul cu mine. Toate lecțiile care au fost predate și toată experiența care noi am obținut pe perioada asta nio dat în primul rînd un mindset critic pentru founderi of startup - don't give up.


  Dacă nu merge ideia, încearcă să pivotezi încă odată, dacă la auditoriu inițial nu trebuie acest produs caută alt produs. Să fii întotdeauna în mișcare și să fii gata pentru schimbari, modificări și failuri 🤯


  Mulțumesc mult la toată echipa de YEP Moldova care o ajutat pe noi, și o supportat pe perioada aceasta conversațiile cu noi😁


  Much love from the Raccoon team.❤️❤️❤️

 • Viorel Popa
  PoligonHub Team

  Echipa PoligonHub Vă mulțumește pentru efort, străduință și rezultatul pe care l-am obținut, la nivel de viziune, asupra conceptului și dezvoltării StartUp-lui.


  Întrebările, criticile, sugestiile mentorilor, suportul informațional, competiția, ritmul intens pe parcursul ultimilor pași a stimulat realizarea sarcinilor stabilite în termen, drept rezultat am beneficiat de o accelerare pe bune în dezvoltarea ideii.


  Am cunoscut oameni cu proiecte interesante, realizarea cărora o vom urmări cu interes.

  Apreciem înalt buna organizare, amabilitatea și corectitudinea de care am beneficiat din partea echipei Yep.


  Vom fi recunoscători dacă ne invitați să aplicăm și la alte inițiative.


  Bravo și cât mai multe realizări frumoase - Yep Moldova !!!

 • Andrian Nicolaev
  Fluency Team

  În primul rând am avut mentorat de calitate şi am obţinut contactele la mentori care au fost deschişi să ne ajute şi după sesiunile comune iar asta ne-a ajutat să facem şi o prezentare calitativă şi să dezvoltăm ideea mai rapid.

  Am prezentat la Startup battle şi am ajuns după la Kiev.

  Feedbackul juraţilor ne-a arătat că încă avem asupra la ce lucra şi ne-a motivat să arătăm că totuşi noi putem face asta.

  După ce am prezentat la lift99, ne-am strâns lucrurile şi ne-am pornit frumuşel să mâncăm ceva. Nimerisem în ascensor cu o doamnă ce lucrează la Microsoft. Am prezentat repejor şi scurtuţ *ce* şi *de ce* facem ca să ieşim din ascensor cu contactul ei în mână şi o propunere de grant ce urmează a fi discutată.

  Primul *elevator pitch* a decurs cu succes!😄

  Suntem recunoscători pentru oportunitatea creată de Yep!Moldova suportul mentorilor şi al organizatorilor, şi tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui program.


  Thank you!🍊

ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Participant:
Prin ce se deosebește o afacere de un startup?
Yep!Moldova:
Startup este o încercare de a crea o nouă afacere în baza unui model de afaceri inovativ cu scalare rapidă. De exemplu, ideea de a deschide o cafenea sau frizerie reprezintă o afacere, deoarece modelul este bine cunoscut. Startup-erii însă caută un model de afaceri inovator, care să fie mult mai riscant, dar, în cazul în care e unul de succes, ar putea crește cu mii de procente pe an, spre deosebire de businessul clasic, pentru care o creștere de 20-30% este ceva normal. Adică un startup este un experiment permanent în căutarea unui model de afaceri scalabil la nivel global.
Participant:
Ce presupune un Startup?
Yep!Moldova:
Un startup implică cercetarea pieței, analiza clienților și căutarea inovațiilor. De exemplu, pentru validarea ipotezei, un startup ar putea lansa pe piață un produs inexistent până acum, pentru a urmări reacția potențialilor clienți. Acest lucru va minimiza riscurile în timpul dezvoltării și nu va irosi resursele acumulate, astfel încât acestea să fie suficiente pentru lansarea produsului final.
Diferența de bază, deci, este absența unui plan fix de afaceri − startup-urile sunt într-o permanentă căutare și aleg calea testării ideilor și iterațiilor.

Participant:
Cu ce începe un Startup?
Yep!Moldova:
• Definește problema pe care o va rezolva produsul tău. Ține minte că majoritatea startup-urilor în stadiu incipient „mor” pentru descoperă că nimeni nu și-a dorit un asemenea produs.
• Creează un portret al publicului-țintă. Asta NU trebuie să fie o închipuire foarte generală și vagă (de exemplu, bărbați și femei între 20 și 55 ani). Cu cât mai detaliat și mai exact descrii publicul-țintă, cu atât este mai probabil să dezvolți cel mai potrivit produs pentru publicul tău. Pe lângă vârstă și gen, trebuie să înțelegi activitățile și hobby-urile acestor oameni, mediul lor, problemele, interesele etc.
• Verifică cererea pentru produs. Să lansezi un produs pentru testare, la etapa de dezvoltare, e ceva normal − pentru a evalua dacă oamenii chiar au nevoie de el.
• Dacă ai adunat deja o echipă și ați început să lucrați la idee, recomandăm să vă înscrieți într-un Startup Accelerator. Asta te va ajuta să minimizezi riscurile și să eviți greșelile standard.

Participant:
De ce ai nevoie de un Startup Accelerator?
Yep!Moldova:
Un Startup Accelerator este un program care permite să lansezi un proiect într-un tempou rapid. Mai mult, aici un startup-er începător poate obține ajutor de la mentori de succes, iar uneori chiar și finanțare.
În astfel de programe, de regulă, mentorii cu experiență pot ajuta la:
• îmbunătățirea produsului sau serviciului tău
• crearea unei strategii de marketing
• identificarea vulnerabilităților startup-urilor și analiza riscurilor
• studierea concurenților fără a te fixa pe unicitatea propriului produs
• găsirea potențialilor clienți și investitori

CINE FINANȚEAZĂ PROIECTUL?

Creative Accelerator este finanțat de Western NIS Enterprise Fund (WNISEF). Implementatori: Yep! Moldova și Artcor. Parteneri: Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID Moldova și Suedia.


Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) este un fond regional de 150 de milioane de dolari, un pionier în Ucraina și Moldova, cu peste 28 ani experiență de investiții în companii mici și mijlocii.


WNISEF a fost finanțat de guvernul SUA prin Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). De la fondare, WNISEF a investit peste $186 milioane în 130 companii cu aproximativ 26 000 angajați și a făcut posibilă deblocarea a $2,2 miliarde pentru companii din Ucraina și Moldova.


În 2015, WNISEF a lansat un program în valoare de $35 milioane, axat pe promovarea exporturilor, dezvoltarea economică locală, investițiile de impact și leadership economic. WNISEF finanțează programe inovatoare de mare impact, concentrate pe reformă și își propune să susțină Ucraina și Moldova în această perioadă critică prin dezvoltarea unei politici solide economice și de leadership. Pentru detalii despre finanțator, accesează www.wnisef.org

PARTENERII CREATIVE ACCELERATOR
CINE SUNTEM NOI?
Yep! Moldova este o organizație care dezvoltă early stage startups și promovează gândirea antreprenorială.

Începând cu anul 2018, Yep!Moldova a organizat peste 100 de evenimente locale, regionale și internaționale, la care au participat peste 10000 de persoane - fondatori de startupuri, experți în domeniul antreprenorial, studenți, elevi, profesori.

Viziunea Yep!Moldova este să dezvolte o generație de oameni care gândesc antreprenorial.
© All Rights Reserved. Yep!Moldova
yepmoldova@gmail.com